31. jan, 2022

kulden er kommet tilbake

Fint med en dag uten storm og regn. Var hos duene på morgen når jeg kom fra natt skift. Gikk igjennom noen duer, se forskjellen på duene, noen er bedre enn andsre, de andre er bedre på noe enn de første, hvordan det kroppslige. Egentlig veldig inrteresangt å kjenne, se og oppleve. Vet jo det at de som ikke er de beste kroppslige kan være de beste flyvere. Men tanken er vell den at hvis en har et utgangspunkt med kun gode duer, så er jo det kanskje det beste, om de ikke er utstillingsduer så går jo det, men kroppslige gode alikevell. 

Har 2 marmorerte søsken, at de er så forskjellig selv om de er søsken, ja det kommer forskjellige typer ut, selv om foreldre er veldig bra. Ja dette er ikke noe nytt, men artid å tenke på.

Så på facebook om en praktdue/rasedue utstilling, kjente at jeg savnet å delta på en utstilling, lenge siden sist. Skal nok delta neste gang hvis det blir mulig å arangere. Alltid så spennende å komme å se duene, overraskelser og skuffelser, hehe. 🙂. Sånn er det med utstilling. Så er det jo dommerne ja, det skal dømmes likt men det gjør det jo ikke, dommerne liker litt forskjellig. Har erfart at en liker litt store duer, en litt mindre duer og en annen liker det meste. Husker på 90 tallet, hvis en spesiell dommer dømte, lå jeg i toppen, andre dommere så viste en ikke helt hva som sjedde. Men sånn er det, uansett veldig interesangt med utstilling. Likt for alle duer i klassen, siden det er samme dommer i klassen. De gjør en god jobb dommerne. 🙂. Holdt på å begynne på dommerkurset en tid tilbake. 🙂-

Ja ja, ha en fin dag alle gode folk der ute. 🙂😎🙂